Vlinder- en bessentuin

De vlinder- en bessentuin

Deze tuin met verschillende bessen- en vlinderstruiken ligt in reigerskamp, bij het bruggetje naar Valkenkamp. (locatie in Google Maps).

Aanleg begin 2019

Inwoners uit Reigerskamp begonnen begin 2019 met de aanleg hiervan. Het initiatief kreeg hulp van:

  • project Kleurrijk Buiten van groenvoorziening Verheij
    Bij dit project droegen bewoners ideeën aan voor een betere buitenruimte. Vervolgens staken de bewoners en Verheij samen de handen uit de mouwen om het idee te realiseren.
  • gemeente Stichtse Vecht.

Bij de aanleg van de vlinder- en bessentuin werden zowel stekjes uit de tuin van de oprichtster als nieuwe volwassen planten gebruikt.

En de groep groeide..

Steeds meer bewoners gingen helpen in de vlinder- en bessentuin. Zo konden ze meer gaan doen in het wijkpark. Zoals het adopteren van het veldje bij de wildebijenkast. Hier heeft de werkgroep in december 2019 30.000 bloembollen gepoot. Verder hebben de vrijwilligers eind 2020 veel overwoekerende bramen verwijderd, inclusief wortels. En hebben ze er (inheems) veldbloemenzaad ingezaaid.

Op een gegeven moment is de groep omgedoopt tot de Groengroep. Omdat ze zich gingen richten op het groen in de rest van het park.

Meehelpen als vrijwilliger?

Als vrijwilliger help je ongeveer 1 keer per week in het wijkpark. 2 uurtjes op woensdagmiddag of vrijdagochtend.

In samenspraak kan ook op andere tijden gewerkt worden. Zo zijn er ook vrijwilligers die in het weekend aan de slag gaan.

Je kunt ook af en toe aansluiten. In de agenda lees je wanneer de groengroep aan de slag gaat.

Zie ook pagina Vrijwilliger worden