De werkgroepen

Home » De werkgroepen

Heb je ook zin om actief te worden in het wijkpark? Sluit je aan bij één of meer van de volgende werkgroepen:

Groengroep

Groengroep vlecht aan wilgentunnel

Groene vingers in het park. Van het verwijderen van braamstruiken en het knotten van wilgen tot het vlechten van wilgentakken en tuinieren in de vlinder- en bessentuin.

Ongeveer 1 keer per week. 2 uurtjes op woensdagmiddag 14:00 uur of vrijdagochtend 10:00 uur. In samenspraak kan ook op andere tijden gewerkt worden. Zo zijn er ook vrijwilligers die in het weekend aan de slag gaan. Je kunt ook af en toe aansluiten.

Meer informatie

Ontdek- en beweegroute

De houten schildpad met een kwast in de olie zetten.

Tijdens deze route ontdek je houten beelden van dieren uit het wijkpark. Via de bordjes leer je ze nog beter kennen. Zin in sportiviteit? Bij elk dierenbeeld kun je oefeningen doen; passend bij het dier en voor elk niveau.

Meehelpen als vrijwilliger?
Onderhoud aan de houten beelden (1 keer per jaar schoonmaken en in de olie zetten), bijhouden van wilgentunnel, bordjes, etc. Dagen en tijden in onderling overleg. Ook dit werk hoort erbij om het park mooi te houden. Bij een volgende keer bent u welkom om een handje te helpen.

Meer informatie

Nestkasten ophangen

Nestkastengroep

De werkgroep heeft nestkasten opgehangen voor: vogels, insecten, vleermuizen en boommarters.

Als lid van de werkgroep geef je observaties door als je in het park wandelt. En 1 keer per jaar maak je samen met andere leden van de werkgroep de nestkasten schoon. Dagen en tijden in onderling overleg.

Meer informatie

Klaar om te ploggen

Ploggen

In kleine groepjes zwerfvuil ophalen tijdens een wandeling. Meestal op een middag in het weekend. Ook leuk met kinderen. Voel je welkom om erbij te zijn. In de agenda lees je wanneer we weer gaan ploggen.

Publiciteit

Wil je meehelpen aan het vergroten van de bekendheid van de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek? Bijvoorbeeld via social media, onze nieuwsbrief, website of gewoon via gesprekjes in het park? Of misschien heb je zelf wel goede ideeën? Word dan als vrijwilliger actief bij de werkgroep Publiciteit! Meer informatie of opgeven via vrienden@wijkparkmaarssenbroek.nl