Categorie├źn
Nieuws

Vogelnestkasten groot succes

De vogelnestkasten die in 2020 zijn opgehangen zijn een groot succes!

In november 2021 zijn alle 56 vogelnestkasten gecontroleerd, genummerd en schoongemaakt. Dat is weer een topprestatie van onze onze vrijwilligers!

Vrijwilligers maken de nestkastjes schoon

De resultaten mogen er zijn

In 33 kastjes is een nestje gemaakt. Soms zaten er zelfs meerdere nestjes op elkaar.  Hoogstwaarschijnlijk zijn uit deze nestjes jonge vogeltjes uitgevlogen. De 6 mussenkastjes aan de kinderboerderij waren helaas leeg. Maar veruit de meeste koolmezen- en pimpelmezenkastjes waren wel goed bezet. En dat voor het eerste jaar dat ze er hingen. Geweldig! Nu zijn ze allemaal weer schoon en klaar als slaapplaats voor de winter. Hopelijk zijn er volgend jaar nog meer kastjes in gebruik.

Welke vogeltjes wonen in de kastjes?

Er kunnen natuurlijk ook andere vogeltjes dan koolmeesjes of pimpelmeesjes in de kastjes wonen. Maar welke dan? Onze vrijwilligers kunnen niet alles zien. Dus ziet u volgend jaar vogeltjes in en uit de kastjes vliegen? Dan willen we heel graag dat u het kastnummer en het soort vogeltje aan ons doorgeeft. Weet je niet wat voor een vogeltje het is? Probeer dan een omschrijving te geven. Wij horen het graag en zullen de informatie bij tijd en wijle op onze website zetten.

De vleermuiskasten waren dit jaar helaas nog niet bewoond. Dat kan wel 3 jaar duren. De marterkasten worden zo spoedig mogelijk ook gecontroleerd. 

Ook de spechtenkasten zijn nog niet open geweest. En dat is best spannend want het vlieggat in de spechtenkast in Fazantenkamp is wel opengetikt door hoogstwaarschijnlijk een specht! Al met al hebben we de vogels (vooral de mezen) een goede dienst bewezen!

Wij houden je op de hoogte.

Voor de liefhebber: tabel met de nestkastjes en inhoud ervan