Categorieën
Nieuws

Peter JM Visser in het zonnetje met de allereerste kernenspeld 

Peter JM Visser neemt de kernenspeld en oorkonde in ontvangst van burgemeester Ap Reinders

Peter JM Visser, oud-inwoner van Maarssenbroek, heeft 4 februari uit handen van burgemeester Ap Reinders de eerste Kernenspeld van gemeente Stichtse Vecht ontvangen. Hij ontving deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange grote inzet, verdiensten en betrokkenheid vanuit diverse functies voor Maarssenbroek, waar hij tot voor kort woonde. Hij stond ook aan de start van de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek. Burgemeester Reinders overhandigde hem de zilveren draagspeld en bijbehorende oorkonde. 

Visser, onlangs verhuisd naar Harlingen, was met een smoesje naar het clubhuis van tennisvereniging ‘De Blauwe Reiger’ in Maarssenbroek gelokt. Om hem daar in het zonnetje te zetten. In zijn toespraak prees burgemeester Ap Reinders hem voor zijn enorme staat van dienst als vrijwilliger in de 27 jaar dat hij in Maarssenbroek woonde. Hij noemde Visser het schoolvoorbeeld van ‘een goede buur’, die betrokken was bij wat er gebeurde en altijd behulpzaam was. Alles vanuit de behoefte om zinvol en betekenisvol te zijn voor de samenleving. “Met de toekenning van de Kernenspeld aan Peter Visser onderstrepen we zijn grote verdiensten voor Maarssenbroek en willen we daarmee onze dank en waardering uitspreken.”, aldus Ap Reinders.  

Toespraak en gedicht Trees van den Hoogen

Ook Trees van den Hoogen, vrijwilliger bij de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek, hield een mooie en bevlogen toespraak. Ze las daarbij ook een gedicht voor om nog eens te onderstrepen dat Peter met een groot hart voor iedereen klaar stond.

Gedicht dat werd voorgedragen aan Peter JM Visser. Auteur: DICHTBYDANIQUE

Uiteraard werd zijn veel te vroeg overleden vrouw Bea ook niet vergeten. Peter had wel een klein beetje onraad geroken, maar was erg verrast en emotioneel door het terechte eerbetoon.

Als u in de buurt van Harlingen bent, zijn deur staat altijd open. 

Zilveren draagspeld 

De Kernenspeld is een in zilver uitgevoerde draagspeld, ontworpen door edelsmid Richard Benjamins. Voor elke kern in Stichtse Vecht heeft hij een aparte speld gemaakt. Iedere kern heeft een eigen beeltenis. Deze is afgeleid van de twaalf schakels in de ambtsketen van de burgemeester. Samen met de Kernenspeld krijgt de ontvanger een oorkonde waarop de reden voor de onderscheiding is omschreven en de datum van uitreiking is vermeld. 

De Kernenspeld is een blijk van waardering en bedoeld voor inwoners die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen de lokale gemeenschap in hun kern op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied. Toekenning van de onderscheiding vindt plaats door het college van burgemeester en wethouders. 

Aanmelden 

Inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor hun kern en een inspiratiebron zijn voor anderen kunnen worden voorgedragen voor de Kernenspeld. Voor het aanmelden is een formulier beschikbaar dat bij de afdeling Bestuurlijke en Juridische zaken van de gemeente kan worden aangevraagd door te mailen naar kabinet@stichtsevecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *